Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΥΡΙΑΝΟ ΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑΤο πρώτο Σκυριανο Αλογάκι που πάτησε το πόδι του στην Ιρλανδία είνα ο Maximus. Βρίσκεται στις εγκαταστάασεις του Ιδρύματος Festina Lente στο    Wicklo και πρόκειται να εκπαιδευτεί ώστε να αποτελέσει ενεργό μέλος της ομάδας θεραπευτικής ιππασίας. Το ίδρυμα Festina Lente είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με ποικίλη δράση που στοχεύει να δώσει ευκαιρίες σε άτομα που γιά κάποιο ιδιαίτερο λόγο το καθένα τις στερήται.
Αν η προσπάθεια πετύχει ο Maximus θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε παιδάκια ηλικίας 2 έως 6 ετών και θα ακολουθήσουν και άλλα αλογάκια όλα προερχόμενα από το  Jedburgh της Σκωτίας.
Σε μία εποχή που ξεκάθαρα οι χαμένες πατρίδες αφορούν όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα υπάρχουν ακόμη μέρη όπου οι ιδιαίτερες ικανότητες όχι μόνο εκτιμώνται αλλά και αναδεικνύονται. 
Ο ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ συγχαίρει το ίδρυμα Festina Lente γιά την επιλογή τους και εύχεται καλή δύναμη στον Maximus ώστε να γλυκάνει τον πόνο κάποιων μικρών παιδιών εκεί στην μακρυνή Ιρλανδία όπου βίσκεται.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η φράση Festina Lente σημαίνει σπεύδε βραδέως.
Διαβάστε το ΄αρθρο στα Αγγλικά εδώ http://www.festinalente.ie/index.php/2012/07/a-new-addition-2/  

Δεν υπάρχουν σχόλια: